[rev_slider alias="home"]
מטבחים – טיפים לקראת תכנון מטבח מעוצב חדש
תכנון חדר המשמש להכנת מזון מחייב התחשבות בשורה ארוכה של גורמים ומשתנים. בין היתר כדאי להגדיר צרכים ומטרות, להתייחס אל ארונות האחסון ולקחת בחשבון גם שיקולים פרקטיים, תשתיות וחיבורים
מטבחים מעוצבים משפיעים על איכות החיים ועל המראה של הבית באופן ישיר. חדרים להכנת מזון משמשים אותנו על בסיס יומי, הן לצרכים אינטימיים ופרטיים והן לצרכי אירוח. אנו נכנסים אל החדרים מדי יום והמיקום שלהם במרכז הבית הוא ללא ספק בעל מאפיינים ייחודיים. כל הסיבות הללו הופכות את התכנון של החדרים לחלק בלתי נפרד ממערכת השיקולים בבית חדש, או לקראת שיפוץ של דירה קיימת.
הפרט העיקרי אליו כדאי להתייחס לקראת תכנון מטבחים מעוצבים הוא הגדרה של הצרכים והמטרות. רווקים או בני זוג צעירים שאינם מבשלים לעיתים קרובות יכולים להסתפק באבזור מינימאלי בלבד, לחסוך בהוצאות ולהתעניין לגבי פתרונות ביניים. מנגד, משפחות עם ילדים צריכות להקצות משאבים רבים עבור תכנון החדר, הכיריים, הכיור, המגירות, ארונות האחסון וחומרי הגלם.
מטבחים מעוצבים – מה לוקחים בחשבון במהלך התכנון?
הנה הנושאים העיקריים אותם כדאי לקחת בחשבון במהלך תכנון מטבחים מעוצבים:
א. ארונות – קיים היצע רחב ומשמעותי של חומרים וציפויים עבור ארונות המטבח. המטרה של התכנון היא להכיר את היתרונות והחסרונות של כל חומר, לרבות עצי סיבית, סנדוויץ', שבבית או עץ מלא. מבחינת ציפויים רצוי לבדוק לגבי מחירי פורניר, פורמייקה או נירוסטה ואלומיניום.
ב. פרקטיקה – טרנדים לא אמורים להשפיע באופן ישיר על תכנון חדרים משמעותיים בבית. אפשר ואף רצוי להתרשם מאופנות חדשות, לקבל רעיונות מקטלוגים או לשמוע חוות דעת של מעצבי פנים, אולם בסופו של דבר הפרקטיקה היא זו שעומדת בראש סדר העדיפויות. התייחסו לאורח החיים הנהוג בתוך הבית ותכננו אותו לפי מחשבה לטווח הקצר והארוך.
ג. תשתית וחיבורים – זכרו כי תכנון חדר המשמש להכנת מזון מתבצע תוך התאמה של תשתית וחיבורים. התמקדו בנושא של תשתית המים, החשמל, האינסטלציה וכדומה ותכננו את הנושא הזה כבר בשלבים הראשונים של השיפוץ.
ד. פרזול – אל תקלו ראש בנושא של פרזול הידיות או שאר האביזרים הנמצאים בתוך החדרים. אביזרים אלו יאפשרו לכם שימוש במתקנים לאורך זמן, ימנעו הוצאות בלתי רצויות ויקלו גם על התחזוקה, התפעול והניקיון. חומרי הפרזול העיקריים הם ידיות, מסילות, צירים וכל מה שהוא אינו חלק ממבנה הארונות או מקומות האחסון.
לסיכום, גם בעת תכנון מטבחים מעוצבים נדרשים בעלי בתים להפעיל מערכת שיקולים ארוכה ומגוונת. ההמלצה החשובה ביותר היא להתייחס אל תהליך התכנון בסבלנות ובצורה מקצועית. נסו לקבל המלצות על סוגים שונים של פתרונות אחסון, בררו לגבי ההבדלים בין חומרי הגלם ואל תתביישו להשוות מחירים. בנוסף, בדקו לגבי שירותי ההתקנה והאחריות על כל הגורמים המאפשרים בנייה יעילה ומוצלחת של מטבח עבור בני המשפחה.
כל מה שצריך לדעת על השלמת מראה מטבח
מטבח הוא לא רק חדר המשמש להכנת מזון. במאמר הבא נבין מה מאפיין את החדר הזה בהשוואה למקומות אחרים בבית ונביא רשימה של אביזרים, מוצרים וכלי עזר שבאמצעותם ניתן להשלים את המראה שלו
ההגדרה המילונית של מטבח היא חדר בבית המשמש להכנת מזון. בתוך החדר הזה ניתן למצוא בין היתר תנורי אפייה, מכשירי חשמל, כיריים וברז המשמשים כולם לניקוי, אחסון והתקנת מנות מגוונות. חלק מהמזון בתוך החדר מאוחסן בארונות וחלק במקרר או בקופסאות ייעודיות. אך מעבר להכל, לחדרים המשמשים להכנת מזון יש גם משמעות סמלית גדולה.
השימוש בחדר להכנת מזון לא תמיד היה מובן מאליו. ניתן לראות לא מעט הבדלים בין ההתייחסות לחדרים הללו בעת העתיקה, בימי הביניים, בעידן התיעוש ובעת המודרנית. בנוסף, הבדלים אחרים קיימים בין חדרים להכנת מזון בתרבות המערבית לבין חדרים עם פונקציה דומה בתרבות המזרח. כל אלו יחד מסבירים מדוע ניתן להשלים את מראה החדר בדרכים שונות ועל פי העדפות אישיות.
מטבחים מעוצבים – אביזרים, מוצרים וכלי עזר
כל דגמי המטבחים בארץ ובעולם מבוססים על רשימת האביזרים, המוצרים וכלי העזר הבאים:
- משטחי עבודה
- כיורים
- ברזים
- ידיות
- חיפוי קירות
- תאורה
- אבזור
המטרה של האביזרים, המוצרים וכלי העזר היא בעיקר להתאים בין האופי של החדר המשמש להכנת מזון לבין צרכי הדיירים. כל אחד בוחר להשתמש באביזרים ובמוצרים בצורה שונה, בהתאם לתקציב העומד לרשותו ולדרישות מיוחדות אותן הוא מציב. המטרה היא לאבזר את החדר ברמה גבוהה וכך ליהנות ממנו לאורך שנים. בצורה כזו ניתן להפיק את המקסימום מהפוטנציאל של החדר ומהתפקיד שלו בתוך הבית. מעבר לכך, עיצוב נכון של חדר המשמש להכנת מזון מעלה את ערך הנכס ונחשב השקעה משתלמת בטווח הקצר והארוך.
במה כדאי להתחשב לפני שרוכשים אביזרים וכלי עזר למטבח?
תקציב וצרכים אישיים הם לא הנושאים היחידים אליהם צריך להתייחס בעת רכישה של אביזרים וכלי עזר. כדאי להביא בחשבון את גודל החלל, את המקום הפנוי ואת ההבדלים בין חומרי הגלם המשמשים לבניית ארונות. לאחר מכן יש להתייחס למוצרי החשמל השונים ולמיקום שלהם בתוך החדר. מוצרי החשמל קובעים במידה רבה את אופי השימוש בחדר ואת הנגישות שלו עבור הדיירים. לבסוף רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי נקודות מים, חשמל וכללי בטיחות. השימוש במטבח כפוף להוראות בטיחות מדויקות ולא מומלץ להתעלם מהן.
לסיכום, עיצוב של חדר המשמש להכנת מזון מבטיח טווח רחב של אפשרויות בחירה עבור הלקוחות. אפשר להשתמש בחדרים בצורות שונות, אולם בסופו של דבר הכל תלוי באביזרים, בציוד ובכלי העזר. השילוב בין האביזרים הללו לבין העיצוב של המטבח הוא זה שמבטיח שימוש יעיל וארוך טווח באחד החדרים החשובים בבית.