מטבחים תעשייתיים ומסעדות הם מקומות שבהם האמירה "הציוד הוא הלב של המטבח" מתקיימת בכל פרט.
מהו מטבח תעשייתי בעצם?
עולם הבישול המקצועי מחייב ציוד איכותי, אמין ויעיל, שיתמוך בכל שלבי ההכנה וההגשה. כאשר מדובר בסביבה קולינרית תעשייתית או מוסדית כגון – מטבחים של חדרי אוכל (בסטנדרטים של בתי מלון , בתי הארחה, מפעלים, ספינות טיולים , קיבוצים או חדרי אוכל של הצבא) הדרישות גבוהות והציוד חייב לעמוד באתגרים ובתקנים המיוחדים שבפניו ואשר מחייבים אותו מבחינה רגולוטרית ומקצועית .
הבחירה הנכונה של ציוד מקצועי למטבח משפיעה על יכולת המטבח לספק אוכל איכותי בכמויות גדולות, לשפר את תהליכי העבודה ולהפעיל שליטה טובה יותר על התוצרת הסופית. אחת מהמטרות המרכזיות היא לחסוך בזמן ומאמץ, תוך הבטחת התוצאה הטובה ביותר.
מהו הציוד הבסיסי למטבח של מסעדה?
הציוד הבסיסי במטבח המקצועי כולל ברובו מכשירים חשובים להפעלת תהליכים עיקריים, כמו:
תנורים תעשייתיים – בעלי אפשרויות אפייה מרובות, שליטה על טמפרטורות האפייה משתנות בהתאם לתכניות אפייה מוכנות מראש – לדוגמא אפיית לחם תצריך טמפרטורה משתנה לאורך האפייה – בהתחלה גבוהה ולאחר מכן נמוכה – ולבסוף מכת חום נוספת.
תנור תעשייתי הוא בעל כושר אפייה של שעות ארוכות .
ישנם ייעודים שונים לתנורי אפייה תעשייתיים:
- קונבקטומט – לחימום חוזר או אפייה קלה של מוצרים קפואים
- תנורי פיצה – מיועדים לאפיית בצק יצה ובעלי אבן קרמית וחלוקת חום שונה מתנור רגיל
- תנורי הפשרה
- קומביסטימר
סירים עמידים בחום גבוה לדוגמא:
מכונות קילוף וחיתוך
וטבעות שולחן נירוסטה.
החומרים האיכותיים והבנייה החזקה של הציוד נבדקות במעבדות מתקדמות כדי להבטיח את היציבות והעמידות במשך שנים רבות של שימוש אינטנסיבי.
היצרנים הגדולים נמצאים באירופה וארה"ב – שוודיה, איטליה,גרמניה,צכסלובקיה וביניהם ניתן למצוא את החברות:
- Taylor
- Hobart
- Pizzamaster
- Mareno
- ועוד
סטריליזציה – היגיינה – בריאות
מכיוון שהערך העליון המרכזי הנוגע לסניטציה והיגיינה היא הבריאות בתחום המזון, הציוד חייב לעמוד בתקני היגיינה מחמירים. שולי נירוסטה חלקים חשובים מאוד למניעת התפשטות חיידקים ולקליטה קלה ונקייה.
עבודה בטמפ' נכונות ושמירה על סדר וניקיון תורמות לשיפור הסטנדרטים ההיגייניים ומקטינות את הסיכוי להשפעה שלילית על איכות האוכל הסופית.
בנוסף, הציוד חייב להיות ידידותי למשתמש, ולכן חשוב שיהיה קל לתחזוקה וניקוי.
מכונות עם ממיסי שומן מובנים, מכונות כביסה אוטומטיות לסירים אשר עובדות עם מרכך בילד אין, ומערכות שהן קלות להפעלה וניקיון מקנות יתרונות משמעותיים לצוות המטבח בשימור ותחזוקה של הציוד לאורך זמן
המחקר והפיתוח בתחום ציוד למטבחים תעשייתיים ומסעדות מתקדמים במהירות. הטכנולוגיה מתקדמת ומביאה לחדשנות בתחום כמו תחנות בישול מתקדמות, מכונות אוטומטיות להכנת ירקות, ומערכות ניהול חכמות המשפרות את איכות השירות והיציבות הפיננסית של המסעדה.
מובילה בתחום זה בישראל היא חברת ציוד למסעדות ומטבחים – קירוסקאי,אשר כבר במשך מספר עשורים מטפחת שמירה על סטנדרט גבוה בתחום הציוד , עבודה מול חברות מובילות בעולם ומכונות מתקדמות טכנולוגית לצד שירות מעולה וליווי מקצועי של הלקוח מההתלבטות ועד ההטמעה של הכלים בעסק.
בסיכום, הציוד למטבחים תעשייתיים ומסעדות הוא המרכז הדינמי של פעילות הסעדה.
בחירה נכונה ומדויקת בציוד יכולה לשפר את תהליכי העבודה, להבטיח את היגיינת המזון ולהביא לשיפור בתוצרת הסופית. הפיתוחים הטכנולוגיים החדשים מאפשרים תפעול מתקדם וחסכון בזמן ומשאבים, מה שמקנה לעסק יתרונות עסקיים משמעותיים.